I min familie er tærte altid et hit. Derfor var det vigtigt for mig at få lavet en opskrift til en tærtebund uden mel og korn. Fyldet kan varieres i det uendelige. Se også opskriften på spinattærte her.
Denne tærteopskrift kan også laves til vegetarer. Man udelader blot det hakkede oksekød.
Opskriften er til 4-6 personer.
Sluk ikke for ovnen efter du har bagt tærtebunden
Ingredienser til tærtebunden:
150 gr. smør (stuetemperatur)
150 gr. kokosfibre eller mandelmel (kokosfibre er ikke det samme som kokosmel)
50 gr. sesamfrø
1 tsk. uraffineret salt
2 spsk. loppefrøskaller
1 økologisk æg
Fremgangsmåde:
Kokosfibre, sesamfrø, loppefrøskaller og salt blandes og smøret smuldres heri. Til sidst tilsættes ægget, og tærtedejen æltes ensartet. Den presses ud i en tærteform og forbages i ca. 12 minutter ved 200 grader til den er gyldenbrun.
Imens laves fyldet:
1 peberfrugt (jeg brugte en rød snackpeber)
1 aubergine
4 tomater
2 fed hvidløg
200 gr. hk. oksekød
Lidt olie
Rosmarin eller timian
salt og peber
3 økologiske æg
1½ dl. creme fraiche (min. 18%)
75 gr. reven ost (jeg brugte økologisk gouda og rød cheddar)
Fremgangsmåde:
Skær auberginen i tynde aflange skiver og drys lidt salt på hver skive. Læg skiverne i en stabel og lad dem trække i 20 minutter (dette trækker bitterstofferne ud af skiverne).
Skær auberginen i tynde aflange skiver og drys lidt salt på hver skive. Læg skiverne i en stabel og lad dem trække i 20 minutter (dette trækker bitterstofferne ud af skiverne).
Skyl salten af auberginen og dup skiverne tør med køkkenrulle. Skær den i store tern og tilsæt auberginen, peberfrugten og tomaterne til kødet. Lad det stege med i et par minutter. Tag panden af varmen og krydr med salt og peber.
Pisk æg med cremefraiche og vend det i kød- og grønsagsmassen. Fordel fyldet på den færdigbagte tærtebund.
Bag tærten i ovnen i 15 minutter ved 200 grader. Herefter drysses osten over og der bages yderligere i 10 minutter.
Tip! Tyg maden grundigt og spis langsomt - det forhindrer dig i at overspise og fremmer fordøjelsen. Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar