- uden ét gram mel
Bollerne hæver ikke, så der kan tilsættes 1 tsk. bagepuler, hvis dette ønskes.
Ingredienser:
½ dl. chiafrø*
½ dl. hørfrø*
1 dl. vand
1 dl. mandler eller mandelmel*
1 spsk. solsikkefrø
1 spsk. græskarkerner
3 tsk. HUSK fibre
1 spsk. hampefrø*
3/4 dl. gojibær*
3 æg
1 tsk. hav-eller himalayasalt*
1 spsk. macadamiaolie*, økosmør eller kokosolie*
Evt. et lille drys kanel, kardemomme, vanilje
½ dl. vand (bruges efter ½ døgn)
*Kan købes i helsekostbutikker.
Fremgangsmåde:(aftenen inden eller om morgenen)
Chiafrø og hørfrø sættes i blød i 1 dl. vand. Kværn mandlerne til groft mel. Tilsæt mandelmelet, og resten af ingredienserne til chia-frøblandingen og rør godt rundt. Opbevares i ca. ½ døgn i køleskabet med låg på.
Næste dag tændes ovnen på 175 grader. Tilsæt ½ dl. vand til grødmassen. Læg 8-9 klatter dej på en bagerist med bagepapir. Bages i 15-20 min.
De er utrolig lækre med rababerkompot, syltetøj uden sukker eller lign. Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar