800 gr. rensede hyben
4 æbler
2 dl. vand
Lidt citronsaft
2 dl. sukrin+
Fremgangsmåde:
Hæld den til sidst på rene glas.
Jeg plejer at henkoge glassene for at marmeladen kan holde sig, og for at undgå konserveringsmidler.
Henkogning:
Der skal være 2-3 cm. luft fra toppen af indholdet og op til låget. Beholderne lukkes. Beholdere med patentlåg lukkes fuldstændigt, mens beholdere med skruelåg kun må skrues let fast.
Glasbeholderne sættes i en bradepande med vand, og sættes på nederste ribbe i en kold ovn. Glasbeholderne må ikke stå så tæt, at de rører hinanden. Ovnen tændes på 120 grader. Når ovnen er opvarmet til 120 grader, lader man beholderne stå i ovnen i mindst en time ved 120 grader. Undgå at åbne ovnen.
Efter mindst en time slukkes ovnen, og beholderne afkøles i ovnen. Hvis du har valgt at bruge glas med skruelåg, er det nu – lige inden afkølingen - at du skal skrue lågene helt fast. Pas på ikke at brænde dig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar