lørdag den 23. maj 2015

Raw gulerodskage med mandelbund



Ingredienser til kagebunden:
200 gr. mandler
5 dadler uden sten
2 spsk. vand

Ingredienser til fyldet:
ca. 350 gr. gulerødder
100 gr. valnødder
175 gr. dadler uden sten
125 gr. svesker (kan udelades)
¼ tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
½ tsk. kanel

Ingredienser til glasuren:
140 gr. cashewnødder
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. akaciehonning (eller agavesirup)

Fremgangsmåde:
Læg mandlerne i blød i 8-12 timer for at fjerne fytinsyren fra skallen. Brug rigeligt med vand, og skift det gerne undervejs.
Hæld vandet fra mandlerne og dup dem tørre med køkkenrulle.

Kom mandler og dadler i foodprocessoren og blend grundigt. Tilsæt vand indtil det samler sig. Fordel det jævnt i en lille springform beklædt med bagepapir i bunden.

Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker. Blend dem til mos i blenderen. Hæld dem i en skål, mens du blender valnødderne. Hæld også disse fra mens du blender dadlerne.
Skær sveskerne i store stykker og hæld dem sammen med resten af de blendede ingredienser og blend endnu engang mens du tilsætter krydderierne.
Fordel fyldet over bunden og sæt kagen i køleskabet mens du laver glasuren.


Blend alle ingredienserne til glasuren. Skrab siderne om nødvendigt, så alt bliver blendet jævnt. Fordel glasuren på kagen og stil den i køleskabet til den skal spises. Den smager bedst, hvis den har stået i køleskabet i et par timer.

Inden serveringen strøs kanel gennem en si ud over kagen. Pynt evt. med lidt appelsin.


Det er en meget blød kage, fordi den ikke indeholder mel. Man skal helt sikkert vænne sig til den type mad (raw food: Ingredienserne må ikke varmes op til mere end 42 grader)
Jeg synes ikke, at man kan spise så meget af gangen pga. den meget fyldige og svampede konsistens.
- Den blev dog godkendt af min søn på 1½ år :-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar