onsdag den 19. marts 2014

Chokolademousse med spirer

Spirer er en bombe af vitaminer og mineraler. Der er mange gode grunde til at tilføje spirer i din mad. Det kan være i salaten, smoothien eller som her i desserten.
Du kan spire mange frø, korn og kerner. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Du kan spire i skåle, poser, glasbeholdere, eller som mig: i Bergs Bio Salad spirebakke
.
Du kan læse meget mere om spiring her
.

Ingredienser:
En håndfuld spirer – med rødder, stilk og det hele.
1 moden avocado
1 moden banan
1 appelsin
10 mandler
3 spsk. kakaopulver 70%
Lidt mandelmælk
Et nip salt
Evt. Sukrin







Fremgangsmåde:
Læg frøene til spiring i din beholder (dette kan tage fra 3-14 dage alt efter sorten).
Dagen før: Mandlerne lægges i blød natten over i koldt vand, så fytin* fra skallen bliver udvasket.

Skyl de friske spirer og ryst vandet af dem. Fjern skallerne.
Blend alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor. Tilføj mandelmælk løbende, så det bliver en konsistens som chokolademousse. Smag eventuel til med Sukrin, hvis spirernes smag er for gennemtrængende (jeg kom alt for mange spirer i min mousse første gang, hvilket bevirkede en lidt bitter smag).
Moussen hældes i flotte glas og sættes på køl i et par timer, hvorefter den kan serveres.



*Fytin binder mineraler som magnesium, calcium og zink, så hvis man får meget store fytinmængder, kan det reducere kroppens evne til at optage disse mineraler.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar