torsdag den 2. januar 2014

Indbagt svinemørbrad (uden dej)

(4 personer)

Ingredienser:
1 svinemørbrad
300 gr. hk. svinekød
2 pk. sliced bacon
1/2 dl. økologisk fløde 38%
1 spsk. koldpresset jomfru olivenolie
1 løg
1 fed hakket hvidløg
100 gr. friske spinatblade
30 gr. hasselnødder
1 spsk. Fiberhusk*
1 økologisk æg
Salt og peber



Ingredienser til champignonsauce:
4-500 gr. champignon
1 løg
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. økologisk smør
1 dl. piskefløde 38%
100 gr. flødeost (neutral)
Persille - kan udelades
Salt og peber

Fremgangsmåde:


Puds mørbraden af og krydr den med salt og peber. Brun den godt i olien på alle sider.
Hak løget og hvidløget fint. Hak nødderne.
Bland det hakkede kød med Fiberhusk, æg, salt & peber, løg, nødder og fløde.

Skyl spinaten og fjern stænglerne. Dup dem tørre med køkkenrulle.

Læg baconslice side om side på en bradepande med bagepapir, så de danner en firkant. Fordel spinatbladene henover.
Læg halvdelen af farsen midt på baconfirkanten og læg mørbraden derpå. Dæk mørbraden med resten af farsen. Pak baconet stramt omkring mørbraden og vend den så samlingerne vender nedad.

Steg mørbraden ved 200 grader i 60 minutter.

Champignonsauce:
Skær champignonerne i skiver og hak hvidløg og løg. Svits det hele i smørret på middelvarme. Krydr med salt og peber. Tilsæt fløden og lad den koge ind. Vend flødeosten i og pynt  evt. med hakket persille.




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar