onsdag den 29. januar 2014

Nøddepaneret rødspættefileter med thaidressing


 

Efter at jeg har smagt nøddepaneret rødspætter, panerer jeg aldrig i noget andet mere. Smagen kan aldrig overgås af noget andet. Prøv det.Det kan være svært at få nødderne til at hænge fast på fileten, men det smager bare SÅ godt, at det er besværet værd! Hæld bare de nødder, der ikke vil hænge fast over fileterne til sidst
(2 personer)

Ingredienser:
4 rødspættefileter
100 gr. hasselnødder
1 æg
Smør

250 gr. græsk yoghurt 10%
1 cm rød chilipeber
1 limefrugt
Karry
Salt & peber

Fremgangsmåde:
Lav først dressingen:

Rør yoghurten med finthakket chilipeber, og revet skal af limefrugt og lidt limesaft. Tilsæt ca. 1 tsk. salt og godt med friskkværnet peber. Smages til med karry (jeg brugte en del karry). Stil dressingen i køleskabet, mens du laver resten.

Lav grønsager som tilbehør (her serveret med hjemmelavet remoulade og bønnesalat med fetaost, men der kan også serveres grønsagsstave, som du kan dyppe i thaidressingen).

Lav herefter fileterne:

Hak nødderne fint – ikke til mel, og hæld det i en bred skål. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Dyp rødspættefileterne i ægget, så der er godt med æg på begge sider. Vend herefter fileten i nødderne og kom dem på en foropvarmet pande, hvor der er godt med smeltet smør. Lad dem stege i et par minutter på hver side, til nødderne er blevet lysebrune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar