lørdag den 30. juli 2016

Fish 'n' chips

En sundere udgave af fiskefilet og pommes frites
- glutenfri og uden sukker.
(2 personer)

Ingredienser:
4 rødspætter
5 sødekartofler (medium str.)
1 håndfuld hasselnødder
1 økologisk æg
Olivenolie
Salt og peber
½ citron
Kokosolie eller smør til stegning



Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne og skær dem i tynde strimler. Læg dem i et ovnfast fad og hæld godt med olivenolie og salt henover. Vend det godt rundt og sæt det i den foropvarmede ovn. Kartoflerne bages i ovnen til de er godt sprøde (30-45 min).


Så skal fisken laves: Pisk et æg i en dyb tallerken. Kværn hasselnødderne i en kaffekværn og hæld nøddemelet op i en anden dyb tallerken. Vend først fisken i ægget og derefter i melet.
Steges på en pande i kokosolie eller smør til de er gyldenbrune på begge sider.

Det hele serveres sammen med citron og grov remoulade anrettet på en tallerken.

~Velbekomme~



Søde kartofler er rodfrugter, og helt oprindeligt er de orange knolde døbt batat. Den søde kartoffel indeholder samme mængde stivelse som en hvid kartoffel, men er tillige rige på gavnlige stoffer, der hjælper til at stabilisere blodsukkeret og øge insulinfølsomheden. Disse stoffer sidder i skallen, og derfor kan det betale sig at skrubbe kartoflerne og spise dem med skal på, i stedet for at skrælle dem.
De største sundhedsfordele ved at spise søde kartofler ligger dog primært i det høje fiberindhold samt de mange sunde antioxidanter. Det høje fiberindhold giver større mæthed, og de mange mikronæringsstoffer kan styrke immunforsvarets evne til at beskytte dig mod sygdom. Søde kartofler indeholder særligt mange C vitaminer, betakarotener, B1 vitaminer samt mangan og kalium. Disse mikronæringsstoffer er særdeles gavnlige for stort set alle indre kropslige processer. Søde kartofler kan anvendes til rigtig mange retter, de kan bages, moses, anvendes som hjemmelavede, bagte pomfritter eller rives i gryderetter, wok eller kager.
(fra Madforlivet.dk - direkte link: http://www.madforlivet.com/sund-inspiration/soede-kartofler-er-sunde/)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar