torsdag den 28. juli 2016

Squashfrikadeller (af svinekød) - ovnbagte

(Ca. 20 stk.)

Ingredienser:
850 gr. hk. kalve- og svinekød
2 økologiske æg
½ revet økologisk squash
1 finthakket løg
3 fed hvidløg - finthakket
1 håndfuld hakket persille

1 spsk. salt
Peber - friskkværnet



Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.  Sæt den dybeste bageplade du har nederst i ovnen, og fyld den med vand (vanddampen holder frikadellerne saftige).


Bland alle ingredienserne grundigt sammen.
Beklæd en bagerist med bagepapir, hvor du stikker små huller i med en gaffel over det hele - dette for at fedtet kan sive væk fra frikadellerne. 


Farsen formes med en spiseske til mellemstore frikadeller og lægges på bagepapiret.
Åben ovnen (pas på vanddampen!)
På rillen over bagepladen sætter du risten med frikadellefarsen, som herefter steger i ovnen i 45 minutter (varmluft: ca. 35 min.). De sidste 5 minutter af stegetiden vender du frikadellerne, så de får en sprød skorpe på undersiden også.


Du får herved nogle saftige lækre frikadeller med god smag. Kan serveres med den lækre spidskålssalat med bacon.

~ Velbekomme ~

Ingen kommentarer:

Send en kommentar