torsdag den 1. februar 2018

Banan brød/kage

Dette lækre bananbrød kan også bruges som kage, da den har en sød smag. Brødet er et hit på de sociale medier, og det kan man godt forstå, når man ser de sunde ingredienser og sammenligner smagen.
Hvis man tilføjer lidt ekstra kanel og lidt hakket mørk chokolade, så kan man bruge det som kage.

Ingredienser:
4 store æg
4 modne bananer
½ tsk. kanel
2/3 boghvedemel/rugmel eller grahamsmel
½ dl. grovvalsede havregryn
1 spsk. akaciehonning (anden honning kan også bruges)
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 håndfuld blandede nødder/mandler

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Æg og 3 af bananerne blendes til en ensartet masse. Tilsæt resten af ingredienserne pånær den sidste banan. Rør det godt sammen og hæld det i en brødform beklædt med bagepapir.
Skær den sidste banan i skiver og lad dem dumpe ned fordelt i dejen. Hak lidt hasselnødder groft og strø det ud over kagen.
Når ovnen er opvarmet til de 175 grader sættes brødet i ovnen på nederste rille i 35-40 min. Det skal blive godt brunt på toppen.
 
~Velbekomme ~
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar