søndag den 3. februar 2013

Hvidkålslasagne med ostesovs

4 portioner

Ingredienser:
½ hvidkål
1 løg
1 fed hvidløg
500 gr. hk. økologisk oksekød
150 gr. bacon i skiver
1 ds. hk. tomater
3 dl. fløde 38%
200 gr. Buko flødeost neutral
1 tsk. dijonsennep
Timian
Salt og peber
Revet muskatnød


Fremgangsmåde:
Tænd for ovnen på 210 grader.

Pil forsigtigt hvidkålsbladene fra hinanden uden at de går i stykker. Blancher bladende i letsaltet vand og lad dem dryppe af i et dørslag.
Imens hakkes løget og svitses i smør med oksekødet og det pressede hvidløg. Når kødet er gennemstegt tilsættes tomaterne og timian, sennep, salt og peber.

 

Varm fløden op og rør flådeosten i og smag til med muskat, salt og peber.

Smør et ovnfast fast og dæk bunden med et par hvidkålsblade. Læg lidt af kødsovsen og ostesovsen ovenpå. Læg herefter hvidkålsblade igen og så fremdeles. Afslut med hvidkål. Dæk det øverste lag hvidkål med baconskiver og bag lasagnen midt i ovnen ved 210 grader i 35 minutter.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar