søndag den 13. januar 2013

Rå nøddekage (a la ostekage)


Jeg har elsket ostekage siden en kollega serverede det for mig i 2011. Derfor har det længe ligget mig på sinde at finde en opskrift, der udelukker sukker og mel. Den oprindelige opskrift indeholder knuste digestivekiks som bund, men de er fyldt med hvedemel (næsten 50%) og masser af sukker.

Jeg har fundet denne opskrift på nettet og lavet den om efter mit eget ønske om en lækker "oste"kage. Den indeholder ikke ost, men har samme konsistens som den originale. Den ser umiddelbart svær ud, da der skal bruges mange ingredienser, men den er nem at lave. God fornøjelse – og den smager forrygende: Den søde knasende bund, den friske ostecreme og den syrlige hindbærpuré får det hele til at gå op i en højere enhed.

 

Ingredienser til kagebund:
2 dl. paranødder
8 stk. dadler (stenfri)
1½ tsk. kokosolie
1 tsk. kokos

Fremgangsmåde til kagebunden:
Hak nødderne fint.
Mos dadlerne grundigt med en gaffel og tilsæt kokosolie og kokos og bland grundigt. Herefter vendes nødderne i dadelmassen.
Hæld kagebunden i en springform (ca. 16 cm) eller en rund form med høj kant af samme størrelse. Beklæd formen med bagepapir, så er kagen lettere at få ud igen.
Sæt kagebunden på køl mens du laver ostecremen:

Ingredienser til ostecremen:
270 gr./5 dl. usaltede cashewnødder
½ dl. vand
½ dl. citronsaft
½ dl. agavesirup
4 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
½ tsk. uraffineret salt

Fremgangsmåde til ostecremen:
Blend nødderne med vandet. Det kan være nødvendigt at røre rundt i blenderen af flere omgange.
Tilsæt citronsaft, agavesirup, kokosolie, vanilje og salt og blend igen.
Hæld ostecremen over kagebunden og stil det igen på køl mens du laver hindbærpuréen:


Ingredienser til hindbærpuré:
3 dl. frosne hindbær
3 spsk. agavesirup
2 tsk. loppefrøskaller

Fremgangsmåde til hindbærpuréen:
Lad hindbærrene tø en smule op inden du blender dem med siruppen. Når massen er blevet jævn tilsættes loppefrøskallerne, og det hele blandes grundigt.
Hæld puréen ud over den let stivnede kage og stil kagen på køl i mindst 2 timer før den serveres.

Pynt evt. den færdige kage med ekstra frugtstykker – evt. blomme skåret i tynde både eller mandarinstykker.





 

1 kommentar:

  1. Det er min nye yndlingskage. Den smager bedre end den originale cheesecake;. Sarah

    SvarSlet