fredag den 18. januar 2013

Svensk pølseret - uden kartofler


4 portioner

Ingredienser:
2 løg
1 knoldselleri  (ca. 800 gr.)
30 gr. smør
1 pk. Løgimose oksepølser eller andre pølser med højt kødindhold (6 stk.)
2 tsk. paprika
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2 dl. kokosmælk
1½-2 spsk. dijon sennep
salt og peber
Purløg


Fremgangsmåde:
Pil løget og snit det fint. Skær skallen af knoldsellerien hele vejen rundt og skær i den i mundrette stykker (min. 1x1 cm).
Svits løget i smørret i en gryde til løget er klart. Tilsæt pølser, der er skåret i skiver a ca. ½ cm. Tilsæt paprika og tomatpuré og svits det et øjeblik.
Kom knoldselleri og kokosmælk i gryden. Resten af kokosmælken kan du lave til kakaomælk.



Lad retten koge ved svag varme i ca. 20 minutter til sellerien er blevet mør, men den skal stadig have lidt bid. Rør i gryden af og til, så det ikke brænder på. Der kan evt. tilføjes lidt vand, hvis der ikke er væde nok.
Kom sennep i og smag til med salt og peber.
Klip purløget i stykker og drys oven på retten, når den er serveret på tallerkner. Velbekomme. (Resterne kan du spise til morgenmad, eller fryses, så du altid har noget til travle dage)






Disse oksekødspølser med enebær fra Løgimose smager simpelthen så godt, at jeg MÅ reklamere for dem. De kan købes i Netto, og sikkert også i Irma.
De indeholder 69% oksekød, og selvom de indeholder Lammefjordskartofler, som jeg normalt ikke spiser, så kan de bryste sig af et næringsindhold med kun 4,5 gr. kulhydrat pr. 100 gr. Jeg kan varmt anbefale dem, og så koster de under 40 kr. for 6 stk. (januar 2013).
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar