lørdag den 9. februar 2013

Flødeis med lakridssmag



(8 stk - alt efter formenes størrelse)

Ingredienser:
4 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. Sukrin melis (erstatning for flormelis, der ikke påvirker blodsukkeret)
1 spsk. engelsk lakridspulver
3 dl. piskefløde 38%

Fremgangsmåde:
Æggeblommer, vaniljepulver og Sukrin piskes sammen. I en anden skål piskes fløden stiv – kun lige til det er en fast masse.
Herefter vendes æggemassen forsigtigt i flødeskummet og fyldes på isformene. Jeg brugte isforme fra Stilia.dk. Sæt isformene i fryseren i 5-6 timer, hvorefter de kan spises. De skal dog lige have 5-10 minutter til at tø lidt op, så de kan komme ud af formene.


Tip: Når du har påfyldt isformene, så bank dem et minuts tid ned i bordet så der ikke er luftbobler tilbage.

1 kommentar: