fredag den 17. maj 2013

Græske frikadeller med soltørrede tomater og feta, samt græsk salat som tilbehør


(Til ca. 22 stk. frikadeller)

Ingredienser til frikadellerne:
400 gr. hakket lammekød
400 gr. hakket oksekød
3 økologiske æg
1 løg
3 fed hvidløg
150 gr. ægte fetaost
2 dl. soltørrede tomater (bløde)
1 håndfuld kruspersille
1 håndfuld basilikum
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Kødet blandes grundigt med æg. Det vil være en fordel at bruge en røremaskine. Løg, hvidløg og de soltørrede tomater hakkes fint og tilsættes kødet. Hak urterne og fetaosten og tilsæt også dette til kødet. Det hele røres grundigt og sættes på køl – gerne i et par timer.

Lav imens salaten:

 

Ingredienser (til 4 portioner):
3 store tomater eller 10 små cherrytomater
1 lille løg
1 rødløg
½ agurk
150 gr. ægte fetaost
½ dl. jomfru olivenolie
Sorte oliven

Fremgangsmåde:
Skær løgene og agurken i skiver. Tomaterne skæres i store tern. Hæld det hele i en skål og hæld olivenolien over. Blandes godt. Skær fetaosten i små tern og tilsæt dette sammen med oliven til salaten. Sættes på køl indtil serveringen.


Kødet formes til små frikadeller og steges på middelvarme i lidt smør på en pande indtil de er gennemstegte.
Ingredienser til frikadellefarsen
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar