onsdag den 8. maj 2013

Pølsehorn - version 2






(20-24 stk.)

Jeg har fra i morgen ferie i 12 dage, så der var lagt godt i brændeovnen til en tur i Bon Bon Land Kr. Himmelfarts dag; da vi aldrig har været der, og fordi jeg gerne ville have en dag med Ida og gemalen, hvor der bare skulle råhygges.
Vejrudsigten og en bil på værksted har så imidlertid sat en kraftig stopper for dette, men alligevel havde jeg sådan lyst til at lave pølsehorn  - som altid kan fryses, hvis vi ikke når at spise dem inden J Derfor blev ferien indledt med en gang bagning.
Jeg har før bagt pølsehorn, men jeg synes at denne udgave er bedre, da den ikke indeholder kokos…
Obs! Denne opskrift kræver en kaffekværn.

Ingredienser:
1 pk. pølser - gerne fra Løgismose
1 æg til pensling

6 æg
150 gr. græsk yoghurt (1½ dl.)
2 dl. sesamfrø
2 dl. solsikkekerner
1 dl. mandelmel* + ekstra til når du samler dejen
1 dl. FiberHusk*
2 spsk. Sukrin (sukkererstatning, der ikke påvirker dit blodsukker)*
2 tsk. bagepulver
2 tsk. salt

Fremgangsmåde:
Pisk æg med yoghurten. Kværn sesamfrø og solsikkekerner til mel og bland det med mandelmel, FiberHusk, bagepulver, Sukrin og salt.
Bland æggemassen grundigt med de tørre ingredienser og lad dejen hvile i ca. 10 minutter, så den samler sig.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær pølserne i ca. 5 cm. længde. Hver pølse pakkes ind i dej. Lad gerne enderne af pølserne forblive fri for dej – så virker de ikke så bastante. Hvis dejen er for fedtet, så tilsæt mere mandelmel.

Pensl evt. pølsehornene med æg. Pølsehornene bages i 15-20 minutter i en foropvarmet ovn.
*Kan købes i helsekostbutikker
 
Det kunne have været dejligt med en tur i Bon Bon Land...
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar