onsdag den 14. november 2012

Burgerboller





Ingredienser til 6 stk. maxi burgerboller:4 økologiske æg
1 dl. creme fraiche 38%
1 dl. sesamfrø med lidt solsikkekerner
½ dl. chiafrø*
½ dl. kokosmel
3 spsk. HUSK (psyllium-frøskaller)*
2 tsk. bagepulver
1 knsp. uraffineret salt


Fremgangsmåde:Tænd ovnen på 200 grader.
Alle ingredienserne blandes grundigt. Dejen hviler herefter i køleskabet i 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig. Dejen virker nok meget flydende – men den bliver mere fast efter de 10 min i køleskabet.
Derefter formes 6 boller med en spiseske, og bollerne trykkes flade. De pensles med æg, drysses med sesamfrø og bages i ovnen i ca. 20 minutter.

Imens laves burgerne

OBS! Én burger mætter godt, så spis langsomt og beregn 1-1½ burger pr. person.
*HUSK (psyllium-frøskaller) kan købes i Bilka, Føtex, Superbrugsen eller helsekostforretninger
*
Chiafrø kan købes i helsekostforretninger




Ingen kommentarer:

Send en kommentar