onsdag den 14. november 2012

Chilibøffer med rodfrugtfritter




Ingredienser:
800 g blandede rodfrugter - f.eks. gulerødder, pastinakker og rødbeder

½ dl olivenolie eller rapsolie
Havsalt
400 g hakket økologisk oksekød
1 rødløg, finthakket
1 lille stærk chilipeber, finthakket
1 ds flåede, hakkede tomater
2 tomater, skåret i både


Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 160 grader.
Rodfrugterne skrælles og skæres i stave på ca. 1 x 1 cm i bredden.
Rodfrugterne hældes i et ovnfast fad.
Olivenolie hældes henover.
Der krydres med havsalt.
Rodfrugterne bages på midterste ovnribbe i ca. 1 time.
Rodfrugterne vendes rundt et par gange under bagningen.

Oksekødet æltes sammen med rødløg og chilipeber.
Oksekødet formes til 16 små bøffer.
Rodfrugterne tages ud af ovnen. Sluk ikke for ovnen.
De flåede, hakkede tomater hældes henover rodfrugterne.
De små bøffer fordeles henover rodfrugterne.
Tomatbådene bruges som pynt henover toppen af retten.
Retten sættes i ovnen på midterste ribbe i ca. 30 min.
Retten er færdig, når bøfferne er gennemvarmede.

Jeg har valgt at tilføje revet ost henover retten de sidste 10 min. i ovnen, samt skiftet olivenolien ud med RapsKimolie med chili, som giver retten et ekstra pift. Køb RapsKimolien
her.
Pas på! retten er så smagfuld, at man hurtigt kan spise for meget af den!!!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar