mandag den 12. november 2012

Laksemuffins














12-15 stk.

Ingredienser:
200 g. laksesteak
8 økologiske æg
1 dl. optøet spinat
1 dl. frosne ærter
1 bundt hakket purløg
salt og peber


Sæt ovnen på 185 grader. Når ovnen er opvarmet sættes laksesteaks i ovnen i ca. 25 min.
Imens piskes æggene sammen og spinaten og ærterne tilføjes, sammen med purløg, salt og peber.
Tag laksesteaken ud af ovnen og smulrér kødet. Laksen tilsættes æggemassen.

Fordeles i 12-15 muffinsforme. Bages i ovnen i ca. 20 min.

Muffins kan fryses og tages op dagen før man skal spise dem. De er gode til at spise som protein-delen, hvis man har svært ved at spise kød om morgenen. De er også gode at have med på farten, hvis man en dag ikke har mulighed for at have mad med, der skal tilberedes.

Se her: Ingredienserne i muffins kan varieres på utallige måder. I stedet for laks, kan man bruge bacontern eller kyllingetern eller rester fra aftensmaden dagen før. Man kan også skifte spinaten og ærterne ud med broccoli, gulerødder eller hvad man nu foretrækker.

Her er en Reje-chili variant:4fe474730115522062012.jpgIngredienser:
½ finthakket chilipeber
3 økologiske æg
1½ dl. fløde 38%
1 finthakket porre
1 finthakket hvidløgsfed
100g fintrevet cheddarost
200g rejer
friskkværnet peber

Pisk æg og fløde sammen. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Bland chili og de øvrige ingredienser i æg og flødemassen. Rør godt rundt. Fordel fyldet i ca. 12
stk. muffinsforme. Bag dem i ovnen i ca. 20 min på 200 grader - eller til æggemassen er blevet fast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar