torsdag den 15. november 2012

Gojiboller




- uden ét gram mel

Bollerne hæver ikke, så der kan tilsættes 1 tsk. bagepuler, hvis dette ønskes.


Ingredienser:
½ dl. chiafrø*
½ dl. hørfrø*
1 dl. vand
1 dl. mandler eller mandelmel*
1 spsk. solsikkefrø
1 spsk. græskarkerner
3 tsk. HUSK fibre
1 spsk. hampefrø*
3/4 dl. gojibær*
3 æg
1 tsk. hav-eller himalayasalt*
1 spsk. macadamiaolie*, økosmør eller kokosolie*
Evt. et lille drys kanel, kardemomme, vanilje
½ dl. vand (bruges efter ½ døgn)

*Kan købes i helsekostbutikker.

Fremgangsmåde:(aftenen inden eller om morgenen)

Chiafrø og hørfrø sættes i blød i 1 dl. vand. Kværn mandlerne til groft mel. Tilsæt mandelmelet, og resten af ingredienserne til chia-frøblandingen og rør godt rundt. Opbevares i ca. ½ døgn i køleskabet med låg på.

Næste dag tændes ovnen på 175 grader. Tilsæt ½ dl. vand til grødmassen. Læg 8-9 klatter dej på en bagerist med bagepapir. Bages i 15-20 min.
De er utrolig lækre med rababerkompot, syltetøj uden sukker eller lign. Velbekomme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar