torsdag den 8. november 2012

Hybenmarmelade


Ingredienser til hybenmarmelade:
800 gr. rensede hyben
4 æbler
2 dl. vand
Lidt citronsaft
2 dl. sukrin+


Fremgangsmåde:
Hyben skæres i kvarte og skylles grundigt. Æblerne skrælles og skæres i små stykker. Kog frugterne i vandet til de er møre. Derefter røres sukrin og citronsaft i marmeladen og koger til den er jævn.
Hæld den til sidst på rene glas.
Jeg plejer at henkoge glassene for at marmeladen kan holde sig, og for at undgå konserveringsmidler.
Henkogning:
Der skal være 2-3 cm. luft fra toppen af indholdet og op til låget. Beholderne lukkes. Beholdere med patentlåg lukkes fuldstændigt, mens beholdere med skruelåg kun må skrues let fast.

Glasbeholderne sættes i en bradepande med vand, og sættes på nederste ribbe i en kold ovn. Glasbeholderne må ikke stå så tæt, at de rører hinanden. Ovnen tændes på 120 grader. Når ovnen er opvarmet til 120 grader, lader man beholderne stå i ovnen i mindst en time ved 120 grader. Undgå at åbne ovnen.
Efter mindst en time slukkes ovnen, og beholderne afkøles i ovnen. Hvis du har valgt at bruge glas med skruelåg, er det nu – lige inden afkølingen - at du skal skrue lågene helt fast. Pas på ikke at brænde dig.

Når beholderne er helt afkølede, sættes de til opbevaring køligt og mørkt, indtil indholdet skal spises.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar