mandag den 12. november 2012

Æggekage

Da jeg en dag skulle have frokost, gik jeg en tur i køkkenhaven og fik inspiration til en omgang æggekage. Æggene er fra eget hønsehold, persille, gulerødder og squash er fra køkkenhaven. I princippet kan man "rydde op" i sit spisekammer og tilføje de grønsager, som man har; men her får du opskriften på den æggekage, som jeg lavede den dag (du skal bruge en pande, der kan gå i ovnen):

   


(4 portioner)

Ingredienser:
3 små squash, eller 1 stor
5 champignoner
2 store gulerødder
1 håndfuld persille
1/4 rød peberfrugt
6 æg
1-2 spsk. smagsneutral olie (f.eks. avocado- eller rapsolie)
ca. 2 dl. piskefløde 38%
1 pk. kalkunbacon
salt og peber


Fremgangsmåde:
Tænd ovenen på 200 grader. Vask og snit alle grønsagerne i fint. Skær baconen ud i passende stykker og steg det på panden i olien.
Pisk æggene og hæld fløden i æggemassen. Tilsæt salt og peber.
Når baconen har taget farve hældes æggemassen på panden. Grønsagerne tilføjes og der rodes godt rundt. Når æggemassen har sat sig lidt, sættes panden i ovnen og bager færdigt i ca. 20 min.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar