tirsdag den 6. november 2012

Finske brød















Ingredienser:75 gr. mandelmel
75 gr. Sukrinmelis (erstatning for flormelis)
125 gr. blødt økologisk smør
1 spsk. Husk frøskaller
1½ tsk. citronsaft

1 æg til pensling
Finthakkede mandler som drys


Fremgangsmåde:
Mandelmel, sukrinmelis og frøskallerne blandes grundigt. Skær smørret ud i fine tern og bland det grundigt med melet. Tilsæt til sidst citronsaften.

Dejen æltes grundigt sammen og  formes som en tyk firkantet pølse. Pak pølsen ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i et par timer.

Skær pølsen ud i ½ cm. stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys de finthakkede mandler henover.

Bag dem i ovnen på nederste rille i 10 min. på 180 grader.

Opbevares i en kagedåse.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar