mandag den 12. november 2012

Hakkebøf m. gedeost og soltørrede tomater

 
Ingredienser:
500 gram hk.økologisk oksekød
2 spsk. soltørrede tomater
4 skv. gedeost


Tilbehør:

Broccolisalat (meget sød):

1 broccoli
2 spsk. kokoslime chutney*
2 spsk. græsk yoghurt 10%
Stegt hvidkål:
½ hvidkål
2 håndfulde revet økologisk goudaost
pinjekerner
persille
salt og peber
Kokosolie*

Fremgangsmåde:

Form kødet til 6-8 hakkebøffer og put soltørrede tomater + 1 skive gedeost i midten og luk bøffen godt til. Steg bøfferne på panden på middel varme i rigeligt smør. De skal have ca. 8 min. på hver side.
Imens laves tilbehøret: Del broccolien i buketter (eller mindre stykker) og kog dem al dente. Herefter skal de køles helt af i et dørslag.
Rør yoghurten med kokoslime chutney og lidt peber (evt. salt, hvis du ikke kan undvære dette) og bland det med den afkølede broccoli.
Snit hvidkålen fint og steg det i min. 3 tsk. kokosolie. Når hvidkålen er faldet sammen tilsættes revet ost. Når dette er smeltet slukkes for kogepladen og der drysses med pinjekerner og persille efter behov.
Det hele serveres portionsanrettet. Velbekomme.


*Kan købes i helsekostbutikker




Ingen kommentarer:

Send en kommentar