mandag den 12. november 2012

Ketchup - uden sukker og konserveringsmidler




















Ingredienser:
1,2 kg. fuldmodne tomater
- eller 4 ds. flåede økologiske tomater på dåse
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
3 tsk. paprika
3 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. mørke rosiner
1 banan i grove tern
1 æble i tern
Salt og peber, Sukrin*


Fremgangsmåde:
Sautér løg og hvidløg i olien ved middel varme. Løgene skal være klare, men må ikke tage farve.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Lad retten småsimre i 30 min. uden låg. Smag ketchuppen til med sukrin.
Blend små portioner af gangen i en blender. Pas på at låget ikke springer af.
5041a5974f64401092012.jpg
Henkogning: Opvarm ovnen på 120 grader. Hæld massen på små glas med skruelåg eller patentglas (må max fyldes op til 2 cm. fra kanten). Skru låget let på uden at skrue det helt fast. Stil glassene på en bradepande med vand i bunden. Glassene må ikke røre hinanden. Henkoges i mindst 1 time.
Sluk for ovnen og skru låget helt fast – pas på du ikke brænder dig. Herefter lader du glassene stå i ovnen til de er helt afkølede. Opbevar dem mørkt og køligt. Husk at skrive, hvad glasset indeholder.
Ketchuppen kan holde sig et par uger efter åbning.


*Kan købes i helsekostbutikker – findes under sødemidler.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar