torsdag den 29. november 2012

Blomkålsris




Hurtigt og nemmere at koge end almindelige ris - og så sparer du på kulhydraterne!

Blomkål indeholder allicin, der dæmper betændelse og aldring af kroppen. Den indeholder stoffet folat, der beskytter mod udviklingen af brystkræft og forhindrer hjerte-kar sygdomme.
(Kilde: Iform)



Ingredienser:
1 blomkålshoved

evt. 1 broccoli, 1/4 L. fløde 38%, 1 pk. bacon, timian


Fremgangsmåde:
Riv et blomkålshoved groft i foodprocessoren. Hæld kogende vand over blomkålen og lad det trække i ca. 5 minutter. Hvis du ønsker lidt bid, så lad det kun trække i et minuts tid.

Blomkålsrisene kan bruges som tilbehør til alle de retter, hvor du normalt ville bruge ris (dog ikke risengrød).

Tip: Du kan også stege risene i hvidløg og evt. chili for at give dem lidt mere smag eller stege dem på panden sammen med revet broccoli, bacon, fløde og timian.

Her dog uden bacon og fløden



Ingen kommentarer:

Send en kommentar